La 32 de ani, Traian Ispasiu, proprietarul lanţului de cafenele Cafe Tabiet a lansat astăzi pe piaţă un nou concept de coffee shop şi take away – Caffe Tabiet, un loc situat într-o clădire de birouri şi destinat în special oamenilor activi care iubesc cafeaua dar şi celor care doresc un moment de relaxare. 

Pe lângă cafeneaua propriu-zisă, există amenajat un spaţiu de unde se poate achiziţiona cafeade origine vrac, proaspătă, pe care fiecare consumator o poate măcina, singur, pe loc. Proprietarul spune că vrea să le ofere clienţilor posibilitatea să fie mai aproape de produsul pe care urmează să îl consume, pentru a experimenta „altfel” ideea de a savura o cafea. Există cinci tipuri de cafele care se comercializează – Santos (Brazilia), Etiopia, Honduras, Tanzania şi India – şi care pot fi cumpărate şi vrac, iar în cafenea există un blend propriu de cafea proaspăt prăjită.

Mai mult, va exista şi un punct de take away care, spre deosebire de cafenea, urmează să fie deschis non-stop. De aici se vor putea achiziţiona opt produse, dintre care patru vor fi pe bază de cafea. Conceptul de take away a pornit de la dorinţa de a le oferi şi celor care lucrează până târziu sau toată noaptea, în special taximetriştilor, posibilitatea de a bea o cafea 100% arabica, la un preţ concurenţial.

„Ideea mi-a venit în urmă cu un an când mi-am dat seama că deși în România nu există o cultură a cafelei, românii consumă cafea și sunt dornici să experimenteze, însă este nevoie să se investeasca timp și răbdare astfel încat să aduci în prim plan atât cafeaua cât și modurile diferite de preparare. Mai mult de atât, cafenelele le văd ca pe un loc unde oamenii socializează, se împrietenesc, împărtăsesc păreri despre diverse domenii într-un cadru potrivit”, spune Traian Ispasiu.

Preţul cafelei variază între 3 lei şi 18 lei, iar investiția în această locație, care are 25 de locuri, se ridică la 80.000 euro.