Un salariu lunar net de până la 12.000 de euro, facilităţi de cazare, loc la grădiniţă pentru copil, drept de muncă pentru partenerul de viaţă şi cursuri de perfecţionare a limbii reprezintă principalele avantaje cu care angajatorii străini speră să-i atragă pe medicii şi asistentele din România, în cadrul celei de-a 12 ediţie a târgului MedPharm Careers.

MedPharm Careers este cel mai mare târg de locuri de muncă din Europa în domeniul medical şi farmaceutic care va fi organizat în opt oraşe din România, respectiv Bucureşti, Braşov, Sibiu, Târgu Mureş, Oradea, Baia Mare, Timişoara şi Cluj-Napoca, începând cu 29 septembrie, respectiv

Silvia Pandrea, responsabilul pe comunicare pentru ediţia târgului din România, a declarat pentru incomemagazine.ro că evenimentul va atrage 3.000 de persoane care vor avea de ales dintr-o ofertă de sute de locuri de muncă adresate medicilor şi asistenţilor, disponibile în ţări precum Marea Britanie, Germania, Franţa, Belgia, Norvegia, Suedia sau Danemarca.

Potrivit lui Pandrea, în cadrul târgului nu vor avea loc angajări efective, dar medicii iau contact cu angajatorul, se informează şi aleg din mai multe oferte de lucru.

În ceea ce priveşte cele mai căutate specializări, acestea sunt pentru medicii anestezişti, medicii de urgenţă şi cei de nişă, precum doctorii oncologi. Salariile pentru un medic tânăr, fără prea multă experienţă pornesc de la 5.000 de euro, la care se adaugă diferite alte facilităţi.

De asemenea, străinii recrutează şi medici rezidenţi, condiţia pusă fiind ca ei să fie în primul sau în ultimul an. Salariul oferit pentru ei este de 3.000 de euro, spre deosebire de cel primit în ţară, de 8-900 de lei.

Asitenţii medicali sunt ofertaţi cu salarii cuprinse între 1.500 şi 2.000 de euro. Medicii cu experienţă ajung să primească, în funcţie de specializarea pe care o au, un salariu cuprins între 10.000 şi 12.000 de euro.

Contractul de muncă se încheie iniţial pentru o perioadă de 12 luni, după care el este prelungit.