AFI Europe România a anunţat că negocierile privind închirierea spaţiului în centrul comercial AFI Braşov au avansat, iar rata de alocare a atins deja pragul de 80%. AFI Braşov a obţinut recent avizul de construcţie şi va fi cel de-al treilea centru comercial pe care AFI Europe îl dezvoltă în România. Centrul comercial va oferi o suprafaţă totală închiriabilă (GLA) de 45.000 mp, la care se adaugă două turnuri de birouri Clasa A, pe o suprafaţă de 25.000 mp GLA. Întregul proiect este dezvoltat pentru a primi certificarea LEED Gold pentru clădiri "verzi".

Construcţia noului proiect a demarat la începutul acestui an şi, potrivit companiei, data de livrare este estimată pentru sfârşitul anului 2018 sau primul trimestru al anului 2019, în funcţie de ritmul lucrărilor. 'Proiectul va contribui la crearea a aproximativ 2.000 de noi locuri de muncă în economia oraşului, pe lângă noile clădiri de birouri de Clasă A, care vor fi atractive pentru a găzdui companiile multinaţionale din domeniul IT&C', a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Mall-ul va avea două intrări principale, una dinspre cel mai mare bulevard al oraşului (B-dul 15 Noiembrie) şi o a doua intrare din partea de sud a oraşului. Suprafaţa totală va fi distribuită pe trei niveluri. Accesul la cele 1.700 de locuri de parcare de la nivelul -1 se va face cu uşurinţă prin oricare dintre intrări, iar la acestea se adaugă spaţii suplimentare şi la alte niveluri, accesibile din trei direcţii.

Centrul comercial are ca ancoră Carrefour Gourmet pe o suprafaţă de 6.500 mp, ce aduce aici un concept inovator în domeniul gourmet, la care se adaugă branduri de top internaţionale din zona de fashion, o zonă interactivă unică, ce vine cu un nou stil de 'food court', ce cuprinde 12 tipuri diferite de restaurante şi zone fast food.

Proiectul include zona de cinema cu 10 săli la standarde VIP, un cazinou pe 600 mp, 1.200 mp de spaţii de divertisment şi bowling, teren de joacă şi o mulţime de alte atracţii pentru copii, restaurante, cafenele, mentioneaza agerpres.