Elicopterul X6 este considerat succesorul modelului Super Puma, unul din elicopterele de bază pentru industria petrolieră offshore. Atât Franţa cât şi Germania vor oferi ajutoare de stat pentru ca Airbus să poată dezvolta acest model de elicopter. Suportul public se va ridica la 377 milioane de euro sub forma unor avansuri rambursabile acordate pe o perioadă de opt ani (330 milioane de euro din partea Franţei şi 47,25 milioane euro din partea Germaniei).

"Sprijinul oferit de Franţa şi Germania va stimula investiţiile private în acest proiect. Sprijinul va ajuta la crearea unei noi generaţii de elicoptere, fără a provoca distorsiuni pe piaţă", a apreciat comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager.

Grupul Airbus este cel mai mare producător de elicoptere comerciale la nivel mondial. Airbus Helicopters a inaugurat, recent, noua fabrică din România, o investiţie de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018, mentioneaza agerpres.