Poutou, din partea Noului Partid Anticapitalist (NPA), a câştigat notorietate mediatică după prima dezbatere televizată, graţie replicilor date candidatei extremei drepte Marine Le Pen: "Când suntem chemati la poliţie, nu avem imunitate muncitorească". Mecanic într-o fabrică Ford, Poutou s-a inscris in cursa pentru Palatul Elysee doar pentru "a face vizibila mişcarea anticapitalista", potrivit NPA. In varsta de 50 de ani, Poutou propune reducerea zilei de lucru la 32 de ore, creşterea salariului minim la 1.700 de euro şi la renunţarea la energia nucleară.

Nicolas Dupont-Aignan caută, la cei 57 de ani ai săi, să se situeze între candidatul Republicanilor, Francois Fillon, şi cel al Frontului Naţional, Marine Le Pen. Preşedintele formaţiunii Debout La France a făcut din Europa tema centrală a campaniei sale, cu un program care include ieşirea din zona euro sau reforma tratatelor europene pentru "a reda suveranitatea" fiecărei ţări.

La antipozii spectrului politic se situează Nathalie Arthaud, în vârstă de 47 de ani, profesoară de economie şi candidata partidului troţkist Lupta Proletară. Mai didactică în discursul ei decât Poutou, nici Arthaud nu caută să ajungă la Palatul Elysee, ci doreşte ca punctul de vedere al "proletariatului să se facă ascultat". Ea include în programul său electoral naţionalizarea băncilor şi a fabricilor, scăderea vârstei de pensionare la 60 de ani şi creşterea salariului minim la 1.800 de euro.

Jean Lassalle, în vârstă de 61 de ani, s-a erijat în reprezentantul lumii rurale, declarându-se "pregătit să-i înfrunte pe (preşedintele american Donald) Trump şi (preşedintele rus Vladimir) Putin" graţie experienţei sale cu... lupi şi urşi. Critic faţă de globalizare şi partizan al unei "ecologii umaniste", Lassalle propune revenirea la modelul teritorial francez de dinainte de 2015 şi renegocierea tratatelor Uniunii Europene, pentru a crea "o Europă a naţiunilor".

Chiar mai radical în acest aspect este suveranistul Francois Asselineau, partizanul unei ieşiri rapide a Franţei din Uniunea Europeană (aşa-numitul Frexit), care - în opinia sa - se află sub "tripla dictatură a Comisiei Europene, a NATO şi a Băncii Centrale Europene".

Jacques Cheminade, originar din Argentina, este al şaselea candidat "minoritar" şi cel care s-a prezentat de cele mai multe ori la un scrutin prezidenţial. După două încercări ratate, în 1995 şi în 2012, când nu a reuşit să obţină mai mult de 0,25% din voturile exprimate, Cheminade este, la cei 75 de ani ai săi, cel mai în vârstă candidat la preşedinţia Franţei. Propunerile sale electorale includ ieşirea Franţei din UE şi din zona euro. Cheminade propune totodată separarea uniunilor de credit (casele de ajutor reciproc) de băncile de tip retail, naţionalizarea companiilor strategice şi lansarea unui program de colonizare spaţială.