Un studiu publicat recent de think tank-ul Bruegel aprecia ca Londra ar putea pierde 10.000 de locuri de muncă în domeniu bancar şi 20.000 de poziţii în serviciile financiare, deoarece, dupa Brexit, clienţii vor muta din Marea Britanie active de 1.800 de miliarde de euro.

In opinia expertilor grupului de lobby Frankfurt Main Finance, Frankfurt ar putea "castiga" in jur de 10.000 de locuri de muncă din sectorul financiar al Londrei, avand in vedere ca si alte bănci americane de investiţii, cum ar fi Citigroup şi Morgan Stanley, îşi vor muta personalul în capitala financiară a Germaniei. Gigantul bancar nipon Sumitomo Mitsui Financial Group a semnat deja un acord de închiriere pentru spaţii de birouri în Frankfurt.

Clădirea de birouri Marienturm, care ar urma să fie finalizată la începutul lui 2019, va avea o înălţime de 155 de metri şi 38 de etaje.

"Industria bancară nu poate aştepta la nesfârşit să obţină indicii clare privind viitorul. Oamenii încep să-şi regândească opţiunile privind modul în care îşi pot servi mai bine clienţii şi îşi pot desfăşura activitatea", a comentat  directorul general al băncii elveţiene UBS, Sergio Ermotti.