Heather A. Wilson doreste sa doteze USAF cu mijloace de actiune eficiente. In acest sens, intr-o prima etapa se va proceda la "modernizarea fortelor noastre strategice de intimidare nucleara, respectiv avionul de alimentare KC-46, bmbardierul B-21 si avionul de vanatoare F-35". In context, oficialul american a amintit ca, in realitate, SUA dispun de o flota de avioane imbatranite, varsta medie fiind, acum, de 28 de ani.

Etapa secunda se va traduce prin formarea personalului US Air Force. Concret, pregatirea pilotilor, spre exemplu, ar trebui efectuata in conditii mai apropiate de realitate, a detaliat Heather A. Wilson. In acelasi timp, pilotii trebuie familiarizati cu medii de lupta extreme, cu misiuni de intimidare nucleara si cu lupte de mare intensitate. 

Heather Wilson a subliniat, pe de alta parte, problema munitiilor. "Folosim munitii esentiale mai repede decat le producem", a explicat oficialul american, aratand ca, incepand din 2014, numai in cadrul operatiunii Inherent Resolve s-au consumat peste 54.000 de munitii.