Potrivit HealthyFoodHouse.com, crema pentru cafea pe bază de ulei de cocos poate transforma cafeaua nu doar într-o băutură foarte sănătoasă, ci și într-o soluție pentru accelerarea proceselor metabolice.

Ingrediente:
3/4 ceașcă ulei de cocos
1 linguriță pudră de scorțișoară
1/2 ceașcă miere
1 lingură de cacao crudă (opțional)
Cantitățile pot fi ajustate în funcție de gusturi. Dacă nu vă place cafeaua dulce, puteți pune mai puțină miere sau puteți renunța la aceasta.


Metodă de preparare:
Tot ce trebuie să faceți este să amestecați ingredientele într-un bol până când obțineți o mixtură omogenă, pe care ulterior o veți depozita într-un borcan la rece.


Utilizare:
Preparați-vă cafeaua ca de obicei și cât este încă fierbinte, adăugați una, două linguri de „cremă”. Amestecați bine timp de cinci secunde, iar cafeaua dumneavoastră sănătoasă este gata!


Efectele:
Uleiul de cocos este atât de benefic grație conținutului ridicat de acizi grași de lanț mediu. Studiile au arătat că aceste grăsimi cresc capacitatea organismului de a arde calorii cu 5%, adică aproximativ 120 calorii.

Explicația este că acizii grași de lanț mediu sunt utilizați imediat ce sunt ingerați, rezultatul fiind un metabolism accelerat.