Banca franceză Credit Agricole va subscrie la emisiunea de acţiuni şi va deţine aproximativ 70% din capitalul social al Amundi după finalizarea emisiunii de acţiuni. Aceasta se va derula în perioada 17-31 martie, a anunţat marţi Amundi.

UniCredit SpA a anunţat anul trecut că va înregistra un câştig net de capital de 2,2 miliarde de euro în urma vânzării diviziei sale de gestionare a activelor, Pioneer Investments, grupului francez Amundi, pentru 3,55 miliarde de euro (3,75 miliarde de dolari). După finalizarea acordului, Amundi va fi numărul opt pe piaţa mondială, cu active sub gestiune în valoare de aproximativ 1.276 miliarde de euro.

Controlată de banca franceză Credit Agricole, Amundi este cea mai mare societate europeană de gestionare a activelor, în timp ce Pioneer Investments este numărul şase pe piaţa din Europa, cu active sub gestiune în valoare de aproximativ 225 de miliarde de euro. La fel ca şi alte divizii, UniCredit a scos la vânzare Pioneer Investments pentru a-şi consolida bilanţul înaintea majorării de capital, a cărei valoare va depinde de sumele strânse ca urmare a vânzării diferitelor divizii.

UniCredit este prezentă în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac, mentioneaza agerpres.