Perspectivele de angajare din trimestrul III/2017, deşi ferm pozitive, au per ansamblu o tendinţă de slăbire, fiind mai puţin robuste decât în trimestrul II/2017 în şapte din cele zece sectoare de activitate analizate şi în şase din cele opt regiuni alte ţării, slăbind însă faţă de trimestrul III al anului trecut în şase sectoare de activitate şi patru regiuni. Declinul cel mai abrupt, atât de la trimestru la trimestru, cât şi de la an la an, este raportat în regiunea Centru, unde Previziunea Netă de Angajare de +10% este cu 19 puncte procentuale mai slabă decât în trimestrul II/2017 şi cu 15 puncte procentuale mai slabă decât în trimestrul III/2016.

Scăderi de la trimestru la trimestru, de 14 puncte procentuale, şi de la an la an, de 12 puncte procentuale, sunt raportate şi în regiunea Vest. În schimb, prognoza din regiunea Nord-Est, situată la +16%, se înseninează considerabil, fiind cu 17 puncte procentuale mai puternică decât anul trecut şi îmbunătăţindu-se faţă de trimestrul II/2017 cu 11 puncte procentuale.

Cele mai optimiste Previziuni din trimestrul III, la nivel de regiuni, sunt cele din regiunile Bucureşti şi Ilfov, Nord-Vest şi Sud, toate trei de +20%, în timp ce piaţa cea mai slabă este prognozată în regiunea Sud-Est unde Previziunea este de +4%.