Incepand de astazi, cetatenii romani sau straini pot reclama incalcarea drepturilor consumatorului sau pot depune sesizari la noul numar de telefon 021/9551 al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).


De astazi (duminica - n.r.) intra in vigoare noul numar de telefon, Telefonul Consumatorului Infocons - 021/9551, numar apelabil din orice retea la tarif normal. Orice considera consumatorul roman sau strain aflat pe teritoriul Romaniei ca îi dauneaz sanatatii, bugetului sau ca produsul respectiv este o pacaleala, putem fi sesizati la acest numar si intervenim cat se poate de repede in sprijinul lor” a declarat, la postul public de radio, presedintele ANPC, Bogdan Nica.

Operatorii economici au obligatia sa afiseze urmatoarele: “Telefonul Consumatorului Infocons - 021/9551, linie telefonica cu tarif normal in reteaua Romtelecom”. O placheta cu respectivele informatii poate fi descarcata gratuit de pe pagina de internet a ANPC. La 6 ianuarie 2013 a intrat în vigoare Ordinul nr. 473 din 3 decembrie 2012, al presedintelui ANPC privind unele masuri de informare a consumatorilor.