""Curatarea guvernului devine utila cand este realizata concomitent cu actualizarea acordului de coalitie, care stabileste un plan coerent al reformelor. In schimb, alegerile anticipate nu inseamna decat o cheltuiala inutila de timp si bani. Si nici nu mai conteaza daca noile guverne si parlamentul vor fi mai capabile sa aplice schimbarile dorite", scrie Financial Times.

In plus, in cazul alegerilor anticipate, devine incerta soarta acordurilor de la Minsk", mentioneaza publicatia citata. Kievul nici acum nu poate gasi doua treimi din voturile parlamentare pentru modificarea constitutiei, asa cum cer acordurile respective. Acest lucru este in favoarea Moscovei, care nu se grabeste nici ea sa-si indeplineasca obligatiunile.

"Elita proeuropeana trebuie sa scape de lacomie, de rivalitati si de tentatia banului, specifice Ucrainei postsovietice. Elita proeuropeana trebuie sa se uneasca pentru a lucra impreuna la crearea unui sistem, unde toti cetatenii tarii sa traiasca liber si in bunastare. Incapacitatea de a merge pe un astfel de drum inseamna a face jocurile rusilor, care vor sa atraga Ucraina in sfera lor de influenta", concluzioneaza FT.