Ramane de vazut care va fi verdictul Departamentului de justitie, avand in vedere ca, in timpul campaniei electorale, preşedintele SUA, Donald Trump, a promis că va bloca tranzacţia care, in opinia lui, va oferi AT&T ''o concentrare prea mare a puterii''. În ianuarie, un oficial al administraţiei a declarat că Trump nu si-a schmbat parerea. .

Infiinţată în 1885, AT&T vrea să cumpere compania mamă a studiourilor de film Warner Bros, vechi de 93 de ani, cu aproximativ 110 dolari pe acţiune, jumătate în numerar şi jumătate în acţiuni, în ceea ce ar putea deveni cea mai mare fuziune din acest an. Afacerea a fost aprobată de consiliile de administraţie ale AT&T şi Time Warner şi urmează să fie supusă spre aprobare autorităţilor de reglementare.

Distribuitorii de pay-TV, cum ar fi AT&T, încearcă să-i oprească pe abonaţi să renunţe la serviciile lor pentru alternativele online, mai ieftine. Ei vor să aibă propriile lor servicii de streaming TV pe care să le ofere consumatorilor. Time Warner, care deţine şi posturile de televiziune CNN, HBO, TBS şi TNT, este o ţintă importantă pentru AT&T

Nu trebuie uitat ca grupul media dispune de o vastă arhivă de filme şi seriale de televiziune, precum ''Batman'', ''Harry Potter'' sau ''Game of Thrones'', numarandu-se printre cei mai prolifici producători de la Hollywood, cu venituri anuale de 28 de miliarde de dolari. În ultimii ani, şi alte companii, cum ar fi gigantul american Apple şi studioul 21st Century Fox, au fost interesate de preluarea Time Warner.

Anul trecut, AT&T a cumpărat DirecTV cu 48 de miliarde de dolari şi a creat cel mai mare serviciu de pay-TV din SUA, mentioneaza agerpres.