De asemenea, potrivit Mariei Martac, reprezentantă a magazinului Bebikut.ro, în ultimii ani, tot mai mulți români au început să acorde o încredere mai mare mediului online în achiziționarea de astfel de produse, oferta mai variată a magazinelor, clasificarea mai organizată a articolelor, livrarea la domiciliu și, nu în ultimul rând,  lipsa de timp cu care se confruntă majoritatea părinților, fiind unele dintre cele mai importante aspecte care determină din ce în ce mai mulți oameni să prefere achiziția din mediul online.

“Din experiența anilor trecuți, clienții noștri sunt destul de entuziaști în perioada sărbătorilor de iarnă, iar acest lucru este vizibil atât în ceea ce privește volumul de vânzări, cât și în comportamentul de consum. Astfel, în fiecare an, în preajma sărbătorilor, vânzările de pe segmentul de cadouri au crescut cu 25-30%, anul acesta așteptându-ne cel puțin la cel puțin aceeași ascensiune din anii precedenți”, a declarat Maria Martac, director general al Bebikut.ro.


Care sunt cele mai scumpe cadouri pe care le oferă părinții de Crăciun?
Jucăriile tematice de Crăciun sau inspirate din animațiile anului 2015, jocurile interactive, dulciurile, hainele de sezon, centrele de activități pentru bebeluși, cărțile, aparatele pentru prepararea hranei, îngrijire sau supraveghere și accesoriile pentru camere sunt unele dintre cele mai căutate produse în această perioadă, părinții fiind dispuși să plătească, în medie, între 500 și 1000 de lei pentru un cadou care să le aducă zâmbetul pe buze celor mici.


Astfel, dacă în celelalte perioade din an, coșul mediu de cumpărături într-un magazin precum este și Bebikut.ro variază între 200 și 350 de lei, în funcție de tipologia produselor cumpărate, în perioada Crăciunului aceasta depășește, de cele mai multe ori, pragul de 500 de lei.


Mai mult, părinții cu venituri peste medie, sunt dispuși să plătească peste 1500 de lei pentru a-și răsfăța copii de sărbători, optând, de cele mai multe ori, pentru jucării mai spectaculoase. Mașinuțele electrice, ATV-urile, căsuțele de joacă pentru copii, tricicletele, săniuțele sau alte jucării mai complexe, de exterior, sunt unele dintre cele mai scumpe cadouri pe care le pot primi cei mici de Crăciun.


“În general, părinții retrăiesc spiritul Crăciunul prin prisma bucuriei pe care o aduc copiilor lor și, de aceea, cei mai mulți dintre noi suntem deosebit de generoși atunci când vine vorba de alegerea cadourilor pentru cei mici în această perioadă și, de asemenea, mult mai indulgenți în ceea ce privește consumul de dulciuri. Desigur, valoarea coșului de cumpărături variază foarte mult și în funcție de veniturile familiei, persoanele cu venituri medii acordând mai mare importanță alimentației și îngrijirii corespunzătoare a copilului decât jucăriilor de ultimă generație sau accesoriilor moderne pentru camera celor mici”, a subliniat reprezentanta Bebikut.ro.


Cele mai întâlnite criterii de care țin cont părinții în alegerea cadourilor pentru copii
În ceea ce privește cele mai importante criterii de care țin cont părinții atunci când aleg cadourile pentru cei mici, potrivit retailerului, în afară de buget, mamele au tendința de a pune un accent deosebit pe calitatea articolelor achiziționate și pe ultimele tendințe în materie de modă, design și funcționalitate atunci când iau decizia finală de cumpărare.


De asemenea, în decizia de achiziție se ține foarte mult cont și de vârsta, activitățile și preferințele celor mici. Astfel, dacă pentru copii de până în 3 ani cele mai căutate cadouri constă în haine, centre de activități, jucării de mici dimensiuni, lămpi de veghe, carusele pentru pătuț și baby monitoare, după vârsta de 3 ani, clienții deja fac și diferențierea de gen.  Așadar, în timp ce pentru fetițele de peste 3 ani rolele, puzzle-urile, păpușile, plușurile și jocurile interactive pot fi considerate unele dintre cele mai inspirate cadouri, băieții de aceeași vârstă sunt mai aventurieri, preferând bicicletele, trotinetele, săniuțele, cuburile de construit și jucăriile din serialele lor preferate de animație.


“Pentru a veni în întâmpinarea tuturor clienților noștri și pentru a ajuta pe oricine să găsească un cadou frumos care să se plieze atât pe bugetul,  preferințele și ideile părinților, cât și pe dorințele celor mici, de Sărbători am încercat să centralizăm în magazinul nostru cele mai bune și mai ispirate idei de cadouri, într-o secțiune specială din site, adunând ofertele a peste 200  furnizori recunoscuți de pe acest segment”, a încheiat Maria Martac.