Retailerii se întrec în reduceri din ce în ce mai mari cu ocazia evenimentului de marketing „Vinerea neagră”, pe care îl vor sărbători pe 23 noiembrie şi nu numai. Vezi care este mai exact programul reducerilor şi ce vânzări aşteaptă retailerii.

„Programul nostru pentru Black Friday este de la 9:00 - 20:00 (vineri) şi 10:00 - 13:00 (sâmbătă). Avem acest program pentru a putea administra toate situaţiile care apar pe parcurs”, a declarat pentru Income Magazine Mihai Pătraşcu, CEO Evomag. În ediţiile anterioare ale Black Friday, site-urile unor retaileri s-au blocat din cauza cererii foarte mari.

Pătraşcu a precizat că produsele principale care vor fi la reducere sunt din categoria laptop-uri, tablete, telefoane mobile, componente PC, televizoare, foto şi electrocasnice. „Procentul de reducere este între 30% până la 70%. Vom avea reduceri şi mai mari de 70% dar cu stocuri limitate”, a adăugat CEO-ul Evomag.

Acesta se aşteaptă ca vânzările companiei să crească de 5 - 10 ori faţă de o zi normală. „Anul trecut am avut vânzări de 4 ori mai mari decât o zi normală în condiţiile în care nu am avut acelaşi număr de produse ca în acest an”, a mai spus Pătraşcu.

Ediţia de reduceri din acest an de la Evomag se deosebeşte prin perioada mai mare de campanie şi produse din mai multe categorii. „Noi avem în portofoliu şi magazinul online WatchShop.ro la care avem aceeaşi campanie de mare amploare cu discount-uri de până la 70% la ceasuri din cele mai cunoscute branduri”, a menţionat CEO-ul Evomag.

Spre deosebire de Evomag, unde Black Friday se prelungeşte până sâmbătă, la PC Garage va fi doar vineri.”Pe 23 noiembrie vom avea o serie de promoţii care vor apărea pe tot parcursul zilei, începand cu ora 00:00. Am pregătit oferte variate, atât produse finite (laptopuri, telefoane, tablete) cât şi componente şi accesorii”, au spus reprezentanţii PC Garage. Aceştia se aşteaptă ca vânzările să crească de 3 ori mai mult faţă de anul trecut şi de 5 ori faţă de o zi normală. „Reducerile vor fi de până la 70-80%”, au mai spus reprezentanţii PC Garage.

Şi compania Maguay, furnizor de soluţii complete în segmentul IT, a pregătit laptopuri, sisteme desktop şi alte soluţii IT la preţuri promoţionale de Black Friday. Pe 23 noiembrie, începând cu ora 00.00, Maguay oferă reduceri de preţ de până la 50% la soluţii IT: laptopurile MyWay, sisteme desktop Maguay, monitoare şi altele. Preţurile promoţionale se aplică doar comenzilor plasate pe 23 noiembrie, în intervalul 00.00-23.59. Maguay va avea soluţii la preţuri speciale şi în showroom-ul propriu din Bucureşti şi în magazinele online partenere: Evomag.ro şi cel.ro.

Retailerul Domo alocă pentru Black Friday o perioadă mult mai mare, de pe 19 până pe 23 noiembrie. Cu această ocazie, compania face reduceri masive la toate produsele sale, atât în magazinele din toata ţara, cât şi pe site-ul domo.ro. Domo Retail deţine o reţea naţională formată din 100 de magazine cu peste 1000 angajaţi, precum şi magazinul on-line www.domo.ro.

Un alt retailer online care aplică reduceri cu ocazia Black Friday este Elanko.ro. În perioada 23-25 noiembrie 2012 la Elanko.ro vor fi aplicate reduceri la electronice, electrocasnice şi produse IT.

Vinerea Neagră la îmbrăcaminte

Cei care vor să cumpere şi alte bunuri în afară de produse electro-IT, pot beneficia de reduceri cu ocazia Black Friday. ZorileStore.ro, magazin online ce comercializeaza articole de îmbrăcaminte, încaltaminte şi accesorii va face reduceri la toate articolele de pe site de până la 60%. De reduceri va beneficia inclusiv întreaga colecţie toamnă-iarnă 2012.

“În acest an am hotarât să participăm si noi la Black Friday. Estimăm o creştere a traficul cu minim 100%. Am pregătit site-ul astfel încât clienţii să nu întâmpine nicio problemă la navigare. Ca şi noutate, am decis ca Black Friday să nu se menţină doar pentru ziua de vineri, ci va fi un eveniment care se va intinde pe parcursul întregului weekend. Astfel, Black Friday va fi lansat pe 23.11.2012 ora 0:00 si se va inchide oficial pe data de 25.11.2012 orele 23.59”, a declarat Adelina Oprea, manager marketing ZorileStore.

Articolele comercializate de ZorileStore.ro cuprind mai multe branduri, printre care se numără Puma, Lotto, Fila, Lacoste, Le Coq Sportif, Prince şi Police.

ZorileStore a început ca o reţea de magazine pe litoralul Mării Negre în urmă cu 6 ani. În 2011, compania a decis să-şi extindă prezenţa în mediul online.

Citeste si
BLACK FRIDAY: Zumzi.ro anunţă reduceri de până la 99%
BLACK FRIDAY: Recomandările eMAG pentru un shopping ușor
BLACK FRIDAY: Afla la ce articole primesti 50% reducere la EuroGSM
Domo: REDUCERI masive de Black Friday