Cei saisprezece suspecţi, chestionaţi luni seară, sperau să fure 1 miliard de reali (aproximativ 270 de milioane de euro). "Ar fi fost jaful secolului", a spus comisarul Fabio Pinheiro Lopes.

Conform autorităţilor, infractorii au inceput sa sape tunelul în urmă cu patru luni din subsolul unei case din apropierea respectivei banci. Placat cu scânduri din lemn la nivelul tavanului, trecerea subterana era dotata inclusiv cu un sistem de iluminat electric.

"Banda a investit 4 milioane de reali (aproximativ 1,1 milioane de euro), câte 200.000 pentru fiecare participant", a adăugat acelaşi comisar brazilian. Anchetatorii cred că unii dintre membrii grupului infracţional au participat la unul dintre cele mai emblematice jafuri comise în ultimii ani în Brazilia, în 2005, în Fortaleza, o localitate din nord-estul ţării.

Aproape 165 de milioane de reali (55 de milioane de euro în epocă, n.r.) au fost furaţi atunci din sucursala Băncii Centrale. A fost folosita aceeasi metoda: un tunel lung de 100 de metri, care pornea din subsolul unei case şi ajungea lângă casa de bani a băncii. Incidentul a fost prezentat în filmul "Jaful de la Banca Centrală", lansat în 2011, precizeaza agerpres.