Wall Street traverseaza una dintre cele mai negre perioade de la crearea Dow Jones, in 1928. Indicele celor 30 de mari valori a pierdut joi 392 de puncte, adica 2,3%, la 16.514 puncte. In primele patru sedinte de tranzactionare din 2016, bursa din New York a afisat un recul total de 5,2%, scadere nemaivazuta vreodata. Tendinta intretinuta de volatilitatea pietelor chineze si de ieftinirea tot mai accentuata a petrolului.

"Deprecierea yuanului, moneda chineza, au intarit temerile privind posibilitatea ca economia acestei tari sa inregistreze o incetinire mult mai accelerata decat s-a estimat initial, cu impact asupra intreprinderilor din intreaga lume, inclusiv din SUA", a comentat Robert Pavlik, expert la Boston Private Wealth.

In plus, scaderea cotatiilor la petrol, care tind sa coboare spre 30 de dolari/baril, a amplificat preocuparile jucatorilor pe de piata. De la jumatatea anului 2014, pretul aurului negru a pierdut 70%, din care 10% numai in primele sedinte de tranzactionare din acest an.