"Magistrala 6 realizează extinderea reţelei actuale de metrou din staţia 1 Mai până la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, pe o lungime de 14,2 km, cu o capacitate de transport de 50.000 de călători pe oră. Această nouă magistrală asigură legătura directă între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni. Termenul estimat de începere a lucrărilor efective este în a doua jumătate a anului 2017 (...) iar durata de execuţie este de 48 de luni. Valoarea totală a investiţiei este 5,9 miliarde de RON TVA inclus", a afirmat Buşe, într-un briefing de presă la Palatul Victoria.

Finanţarea se va realiza din acordul de împrumut încheiat între Guvern şi Agenţia Japoneză pentru Cooperare Internaţională (JICA), din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 şi de la bugetul de stat.

Traseul va avea 12 staţii iar magistrala va permite legătura directă între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor şi a trenurilor.

De asemenea, potrivit ministrului, va putea fi asigurat accesul direct al călătorilor în întreaga reţea de metrou prin staţia existentă Basarab 1-2.