"Pe 15 decembrie vor fi daţi în folosinţă 15 kilometri de autostradă pe lotul 2 Lugoj-Deva şi o să mai fie 3 kilometri la A3. Acest lot nu este important pentru ieşirea pe autostradă, ci este important pentru Petricani. După cum ştiţi, eu chiar am lucrat în zonă, la Renault, şi toată lumea din Doamna Ghica vine pe Petricani. Este aglomeraţie foarte mare, mai trece şi trenul câteodată şi se blochează de multe ori. Dacă deschidem acest tronson putem oferi o altă alternativă în cazul în care se produce un accident sau un blocaj oamenii să poată ajunge în nordul oraşului pe acea variantă folosind şoseaua de centură. Este programată (deschiderea n.r.) pe 20 de decembrie", a precizat Sorin Buşe, care a răspuns unei întrebări referitoare la numărul de kilometri care vor fi daţi în folosinţă în acest an.

În ceea ce priveşte contractele de deszăpezire încheiate până în prezent, şeful de la Transporturi a afirmat că toate zonele sunt acoperite în totalitate, există sare şi nisip, dar şi echipamente pentru a putea face faţă deszăpezirilor.

Întrebat cum comentează acuzaţiile aduse de către şoferi CNAIR în cazul accidentului în lanţ care a avut loc recent pe A2, şeful de la Transporturi a afirmat că situaţia este mai complexă şi doar instituţiile abilitate după ce vor analiza minuţios vor decide cu exactitate ceea ce s-a întâmplat.

"Şoferii pot să spună foarte multe lucruri, deşi Poliţia este cea care trebuie să spună, în primul rând, cum erau maşinile echipate, care erau condiţiile de trafic, cu ce viteză s-a condus şi ce distanţă se lasă între maşini. Acestea sunt concluzii care nu se pot trage pripit. Nici eu, nici dumneavoastră, prin ceea ce vedem. Trebuie cei abilitaţi să analizeze şi sunt analize foarte minuţioase care vor decide ceea ce s-a întâmplat, mai ales într-o situaţie complexă ca aceasta unde nu este o singură cauză, ci o combinaţie", a adăugat Buşe, citat de agerpres.