La Bregancon, sefii statului francez isi petrec vacantele. Lanterne este un fel de refugiu, un loc retras, linistit, unde, intr-adevar, nu te poate bate nimeni la cap. Fost pavilion de vanatoare, situat la marginea parcului Palatului Versailles, imobilul a servit o perioada indelungat drept resedinta pentru diferiti ministri. Ajuns presedinte, Nicolas Sarkozy a decis insa altceva, transformand castelul La Lanterne in domeniu rezervat sefilor de stat. In 2012, Francois Hollande si-a petrecut aici vancata de vara. 

Construit in 1787, domeniul de patru hectare este flancat de doua aripi si o cladire principala, totul in forma de "U". Fiecare parte masoara aproximativ 20 de metri lungime si sase lartime. La parter se afla marele salon, o sala de mese si un birou. La etaj, cinci camere, fiecare cu baia ei. Aripa dreapta adaposteste locuintele personalului, bucataria si serviciile de securitate. Aripa stanga dispune de doua studiouri amenajate sub presedintia lui Sarkozy. 

Desi domeniul este rezervat presedintilor, cheltuielile de intretinere sunt suportate din fondurile premierului. In raportul sau din 2013, Curtea de conturi a Frantei a cerut o clarificare a "situatiei juridice si financiare a resedintei". In 2014, la sapte ani de cand Sarkozy a preluat, practic, castelul, resedinta a fost atasata administrativ la domeniul Elysee prin legea finantelor.

In privinta bugetului de functionare, daca in 2008 el s-a cifrat la 200.000 de euro pe an, in 2014 el ajungea la 260.000. In 2015, in conturile Palatului Elysee apare o linie bugetara de investitii in valoare de 330.000 de euro pentru lucrari la La Lanterne. Potrivit cunoscatorilor, castelul este unul dintre cele mai secrete locuri din Franta.

Spre deosebire de Elysee, resedinta, care face parte din patrimoniul imobiliar al Palatului incepand din 1945, nu este deschis de Ziua Patrimoniului. In plus, el este inchis survolului.