O astfel de locuinta, rupta parca din basmele cu printese si vrajitoare, poate deveni o resedinta retrasa, dar si loc de odihna pentru turisti, daca proprietarul decide sa o transforme in hotel. Cotidianul The Telegraph a intocmit o lista a celor mai vechi castele din lume, scoase la vanzare.

 

GALERIE FOTO

1. Pe primul lor se afla Castello di Scerpena. Situat nu departe de Roma, imobilul se vinde cu 13,8 milioane lire sterline (16,7 milioane euro), suma in care intra inclusiv un domeniu urias care adaposteste o plantatie de maslini si un parc. Cladirea centrala cuprinde cinci dormitoare, alte sapte fiind amenajate in cele doua vile situate pe teritoriul domeniului.

2. Cu 13 milioane de lire sterline (15,7 milioane euro) poate fi cumparat Impruneta Castle, construit in anul 964 in imprejurimile Florentei drept garnizoana. In secolului al XVI-lea, castelul a fost renovat, dobandind o infatisarea mai umana. Constructia dispune de o curte interioara si de o bisericuta de familie.

3. Un vechi castel, care pare mai degraba un chateau frantuzesc, se vinde in regiunea Napa Valley din California pentru 10 milioane de lire sterline (12 milioane euro). Edificiul este format din patru dormitoare, sase bai si o piscina proprie.

4. Vila construita in 1751 in Costa de los Pinos, Mallorca, a fost scoasa la vanzare pentru 8 milioane de lire sterline (9,67 milioane euro). In afara celor patru dormitoare care intra in componenta constructiei vechi, mai exista alte doua apartamente separate. Vila dispune de o piscina si de iesire directa la mare.

5. Chateau de Lauzun se afla la 25 kilometri sud de orasul Bergerac, in Franta. Castelul este compus din doua parti. Cea veche adaposteste cinci dormitoare si o bucatarie moderna. In secolului al XVII-lea, un pavilion a facut legatura intre aceasta aripa a castelului si o constructie din epoca renascentista, compusa dintr-o sala de bal si doua dormitoare regale. Prestul imobilului – 5,3 milioane lire sterline (6,4 milioane euro).

6. Forte St Clemente a fost ridicat in Portugalia in secolul al XVI-lea chiar pe malul oceanului. In prezent, cladirea este o resedinta privata, situata la doua ore de Lisabona. Imobilul poate fi achizitonat cu 4 milioane de lire sterline (4,8 milioane euro).

7. Acest castel de o frumusete aparte este afla in apropriere de Bordeaux, in Franta si dateaza din secolul al XIX-lea. Constructia, situata pe un domeniu cu o suprafata de peste 130.000 de metri patrati, dispune de 19 dormitoare si sase bai, un hol superb si o bucatarie impresionanta, cu camara si ale spatii aferente. Castelul se vinde pentru 3 milioane de lire sterline (3,6 milioane euro).