Intr-un interviu acordat publicatiei Helsingin Sanomat, dietologul a precizat ca o serie de factori, dar si insuficienta vitaminei B pot exercita o influenta negativa asupra creierului.

Probleme cu memoria poate genera, in egala masura, consumul de carbohidranti de calitate redusa si grasimi animale. Astfel, o alimentatie neechilibrata, cu un mare numar de grasimi, face ca membrana moleculara sa devina mai rigida, capacitatea moleculelor de a transmite semnale inrautatindu-se. In aceste conditii, abilitatea creieruli de a prelucra informatii scade, a explicat expertul.

Dar, a adaugat specialistul, sunt produse care scad riscul deteriorarii memoriei. Pestele, spre exemplu, ajuta, gratiei substantei omega-3, la flexibilizarea membranei moleculare. Jyväkorpi a inclusi in aceeasi categorie uleiul de masline, alimentele vegetale, cerealele integrale, semintele, carnea alba si o cantitate redusa de alcool, la care trebuie adaugate cafeaua, ceaiul si cacao.

Ajuta inclusiv asa numita dieta Mind, bazata pe fructe de padure, legume si nuci.