Specialiștii din cadrul echipei PariuriX.com au fost de acord să ne furnizeze răspunsuri la cele mai comune întrebări adresate caselor de pariuri online. Iată ce ne-au spus experții din cadrul celei mai mari și mai active comunități de pariori de la noi din țară:

Întrebare: De ce aveți nevoie de poze de pe buletin, factură etc.?

PariuriX.com: Legea spune că toate conturile noi care nu sunt verificate în termen de 30 de zile trebuie închise. Acest lucru ajută la verificarea vârstei legale (18 ani) a utilizatorilor, asigură statul că poate impozita corect pariorii, previne spălarea de bani și așa mai departe. Așadar, indiferent de casa de pariuri online la care te vei înregistra, va trebui să urmezi acești pași cât poți de repede. În general, ți se va solicita o copie de pe buletin, o dovadă a adresei (factură de utilități sau extras de cont) și în anumite cazuri o copie de pe cardul bancar de pe care ai efectuat depunerea.

Întrebare: Cum se plătește impozitul la pariuri online?

PariuriX.com: În România, veniturile provenite din jocuri de noroc sunt impozitate după 3 praguri. La pariuri online, se vor impozita numai retragerile efectuate din contul de pariuri online, după cum urmează:

·         Retragerile de până la 66.750 RON se impozitează cu 1% din suma retrasă

·         Retragerile cuprinse între 66.751 RON şi 445.000 RON se impozitează cu 667.5 RON (parte fixă) + 16% pentru diferența care depășește suma de 66.750 RON

·         Retragerile mai mari de 445.000 RON se impozitează cu 61.187,5 RON (parte fixă) + 25% pentru diferența care depășește suma de 445.000 RON

Atenție! Retragerile sunt impozitate individual. Astfel, dacă vrei spre exemplu să retragi 180.000 RON, scoate de 3 ori câte 60.000 RON și vei plăti numai 1% impozit. Așadar, la pariuri online ai următoarele avantaje:

·         Nu plătești nici o taxă la plasarea biletelor

·         Nu plătești impozit pe biletele câștigătoare

·         Poți gestiona retragerile în așa fel încât să nu plătești niciodată mai mult de 1% impozit

Întrebare: Care sunt principalele avantaje ale celor care joacă la caselor de pariuri online?

PariuriX.com: Pe lângă cele enumerate mai sus, mai putem enunța și câteva alte puncte forte ale pariurilor online:

·         Se poate paria de oriunde ai fi și la orice oră de pe telefon, tabletă sau computer, atâta timp cât dispui de o conexiune activă la internet

·         Posibilitatea de a închide pariurile înainte de termen prin intermediul funcției Cash Out

·         Accesul la o ofertă bogată, atât în ceea ce privește numărul evenimentelor și tipurilor de pariuri disponibile, cât și cu privire la valoarea cotelor

·         Confortul total de a paria live, rapid și diversificat, având de regulă și acces la transmisiuni live video gratuite

VREI SĂ CÂȘTIGI MAI DES? AI NEVOIE DE INSPIRAȚIE? PE PAGINA PRINCIPALA VEI GASI PONTURI PARIURI ONLINE DE LA SPECIALIȘTI DIN FOTBAL, TENIS, BASCHET, HOCHEI, HANDBAL ȘI ALTE SPORTURI. CHIAR ȘI ÎNSUȘI FONDATORUL COMUNITĂȚII, CĂDAR MARIUS, ACOPERĂ CÂTEVA CATEGORII DE PONTURI ȘI A REALIZAT UN PROFIT FRUMUȘEL ÎN PRIMA PARTE A ACESTUI AN; MAI MULTE DETALII GĂSEȘTI PE SITE.

Întrebare: Se mai trimit plicuri promoționale sau cu notificări în cutia poștală de la domiciliu?

PariuriX.com: De la implementarea sistemului de licențiere al operatorilor de jocuri de noroc în România s-a renunțat la această practică. În prezent, operatorii te va contacta prin e-mail și rareori prin telefon, așa că nu trebuie să te mai îngrijorezi cu privire la faptul că cineva ar putea găsi un astfel de plic în cutia ta poștală.

Întrebare: Pot deveni dependent dacă joc la pariuri online?

PariuriX.com: Jocurile de noroc, în general, pot da dependență, la fel ca și multe alte lucruri de pe acest pământ. Totuși, jucând la pariuri online ai avantajul că în setările contului poți trece anumite limite referitoare la sumele depuse și jucate, dar și la timpul petrecut pe site. În plus, poți să îți oprești temporar accesul la cont dacă vrei să iei o pauză forțată și să nu lași loc de dat înapoi.

PariuriX.com promovează parierea responsabilă. Pariurile pot avea consecințe financiare și pot cauza dependență. Vă rugăm să jucați responsabil! Dacă aveți probleme, adresați-vă (gratuit) specialiștilor din programul Joc Responsabil.