Banca Populara a Chinei a finalizat procesul de evaluare a pietei criptovaluterlor si intentioneaza, acum, sa interzica platformelor de internet sa ofere servicii de comercializare cu aceste monede virtuale, informeaza cotidianul The Wall Street Journal, citand surse din Beijing si un text preliminar cu instructiuni, pe care institutia bancara mai sus mentionata vrea sa o difuzeze in calitate de document oficial.

Avand in vedere recentele actiuni ale autoritatilor, precum interdictia pentru derularea de ICO, noua masura va pune capat, practic, tranzactiilor cu bitcoin in China, cu consecinte la nivel global.

Desi in ultimul timp China nu mai poate fi considerata o puter pe piata criptovalutelor, bursele locale cu bitcoin asigura cam o treime din comertul mondial cu aceste instrumente virtuale.

Decizia Chinei e usor de explicat. Obisnuit sa controleze toate domeniile de activitate, inclusiv piata financiara, nu a reusit sa faca acest lucru cu bitcoinul, un instrument imposibil, practic, de reglementat din afara. Deci, mai devreme sau mai tarziu, autoritatile chineze trebuiau sa anunte ca bitcoin nu are ce cauta in tara.