Timp de 30 de zile incepand din noaptea trecuta, locuitorii Pamantului pot admira un tablou absolut fascinant: Mercur, Venus, Saturn, Marte si Jupiter se vor alinia in constelatiile Scorpion si Fecioara, informeaza NASA.

"Navele noastre spatiale si sondele NASA au vizitat deja toate cele cinci planete, pe care le vom putea observa saptamana viitoare, precum si Uranus, Neptun si Pluto. Ne mandrim cu faptul ca tehnologiile, curiorizitatea si incapatanarea americanilor ne ajuta sa descoperim multe secrete din viata Sistemului solar", a declarat Jim Green, seful departamentului de planetologie al NASA.

Potrivit expertilor NASA, dupa 11 ani, locuitorii Terrei au sansa sa priveasca acest spectacol cosmic rar: cum cinci planete se aliniaza pe cerul noptii. O priveliste care poate fi vazuta, practic, din orice colt al Pamantului in primele ore ale diminetii.

Prima planeta care a intrat in scena a fost Jupiter, urmata, imediat dupa miezul noptii, de Marte, Saturn, Venus si Mercur. Ultimele trei se vor afla in constelatia Scorpion, Marte si Jupiter, in Fecioara. La finalul acestui show, planetele vor alcatui o configuratie neobisnuita - in 6 februarie, LUna, Mercur si Venus se vor aseza in triunghi.