Compania, care îmbuteliază şi vinde băuturi Coca-Cola în 28 de ţări, a precizat că veniturile sale au scăzut cu 2% în 2016, până la 6,2 miliarde de euro, dar câştigurile pe acţiune au crescut cu 12,5% până la 0,97 euro.

"Numărul unităţilor vândute a crescut cu 0,1% până la 2,057 miliarde lăzi, în condiţiile în creşterea din Nigeria şi România a fost contracarată de scăderea din Rusia şi performanţele slabe din Italia şi Austria", a precizat compania într-un comunicat. Consiliul director a propus acordarea unui dividend de 0,44 euro pe acţiune, o creştere de 10% comparativ cu dividendele acordate pentru exerciţiul 2015.

"În 2017, ne aşteptăm ca uşoara îmbunătăţire a condiţiilor economice să susţină creşterea volumelor de vânzări", a declarat directorul general de la Coca-Cola HBC, Dimitis Lois, scrie agerpres.

Coca-Cola HBC a fost înfiinţată în Grecia în anul 1969 dar în 2013 a decis să-şi mute sediul fiscal din Grecia în Elveţia şi, de asemenea, a decis ca listarea principală a acţiunilor să se realizeze la Bursa de la Londra, în ideea de a-şi îmbunătăţi accesul la pieţele de capital.

Operaţiunile Coca-Cola HBC acoperă 28 de ţări, majoritatea din Europa, deservind peste 560 de milioane de oameni. Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.