Înainte de acest violent atac, foarte respectatul senator în vârstă de 65 de ani a comentat că "este o ruşine că administratia de la Casa Albă a devenit un centru de îngrijire pentru adulţi", Anterior, el fusese ţinta unor mesaje rautacioase ale preşedintelui SUA. "Senatorul Bob Corker m-a 'implorat' să îl susţin pentru realegerea sa în Tennessee. Am spus 'NU' şi a renunţat (spunând că nu poate câştiga fără... sprijinul meu)", a scris Trump pe Twitter.

"De asemenea, a vrut să fie secretar de stat şi i-am spus 'NU, MULŢUMESC'", a continuat liderul american, adăugând că senatorul Corker "este răspunzător în mare măsură pentru teribilul acord cu Iranul!" privind programul său nuclear. "În consecinţă, mă aştept ca Bob Corker să fie o voce negativă şi să se pună în calea agendei noastre. N-avea stofă să fie candidat", a încheiat Trump, fără alte detalii. .

Preşedintele american a făcut aluzie la declaraţiile de miercuri ale senatorului, potrivit carora SUA nu se prăbuşesc în haos numai datorită secretarului de stat Rex Tillerson, ministrului apărării Jim Mattis şi secretarului general al Casei Albe John Kelly. Bob Corker este senator din ianuarie 2007. La 26 septembrie, a anunţat că nu va mai candida pentru al treilea mandat la legislativele din noiembrie 2018.

Din 2015, el este preşedintele Comisiei senatoriale pentru afaceri externe, ocupând astfel un loc cheie în mai multe dosare diplomatice aflate în plină actualitate, ca Rusia şi Coreea de Nord. În august, după violenţele rasiste de la Charlottesville (Virginia), Bob Corker a declarat că Donald Trump "nu a reuşit încă să demonstreze că are tăria şi competenţele necesare pentru a reuşi" în calitate de preşedinte, scrie agerpres.