Acum, piata de resort este dominata de sistemul open space: toti angajatii muncest intr-o sala mare, fiecare om fiind la vedere. Se economiseste spatiu, iar conducerea detine controlul total asupra lucratorilor: e mai greu sa "mimezi" munca,  in conditiile in care poti fi vazut de ceilalti. Cum va arata insa un loc de munca peste 20 de ani? Expertii gandesc deja la viitor, sugerand cateva variante.

Stilul sedentar de viata constituie, de multe ori, cauza a numeroase afectiuni. Pentru a reduce efectul negativ si pentru a-i obliga pe angajati sa lucreze in picioare, specialistii au propus o masa speciala, ridicata. Poate fi atasat a o banda de alergare.

In general, mesele inalte au devenit un trend tot mai popular. Concept care il ajuta pe lucrator sa-si mentina forma fizica, asigurand o incarcatura suficienta muschilor spatelui pentru a nu se atrofia din cauza statului indelungat pe scaun.

Banda de alergat nu este singurul aparat care poate fi folosit la viitorul loc de munca.

Exista si variante combinate, unde se regaseste traditionalul scaun si clasicul birou, alaturi de o banda de alergat, spre exemplu.

Adaptarea mobilei la inaltimea si aptitudinile angajatului reprezinta alta solutie sugerata de experti. O astfel de mobila poate fi folosita de un numar nelimitat de oameni.

Capsule pentru o repriza scurta de somn, care pot fi folosite pentru a rezolva problema oboselii si epuizarii in perioade de munca intensa.

Creatorii acestor capsule vorbesc despre efectul pozitiv a unei lumini speciale, care permite angajatului sa se relaxeze mai repde.

"Anterior, somnul la locul de munca era de neconceput si putea deveni pretext pentru concediere. Astazi, tot mai multe companii realizeaza ca angajatii au, uneori, nevoie de o metoda de refacere a fortelor", explica specialistii.