Discutia celor doi s-a produs într-un moment în care relaţiile dintre Coreea de Nord şi SUA s-au tensionat puternic. Preşedintele american Donald Trump a promis că va "rezolva" problema programului nuclear nord-coreean şi a anunţat că un portavion american se îndreaptă spre Peninsula Coreeană.

In replica, numarul doi al regimului comunist de la Phenian, Choe Ryong-Hae, a anuntat, cu prilejul ceremonii care a precedat parada militară dedicata împlinirii a 105 ani de la naşterea fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene, Kim Ir-Sen, ca tara sa este gata să "răspundă la orice atac nuclear tot printr-un atac nuclear".

"China este gata să-şi coordoneze strâns acţiunile cu Rusia, pentru a contribui la aplanarea situaţiei în peninsulă şi a încuraja părţile să reia dialogul", a spus şeful diplomaţiei chineze.Wang Yi, facand aluzie la negocierile în şase (cele două Corei, Japonia, Rusia, China şi SUA), întrerupte de ani de zile.

"A împiedica războiul şi haosul în peninsulă este conform intereselor comune" ale Beijingului şi Moscovei, a subliniat el. Potrivit mai multor observatori, Coreea de Nord ar putea întreprinde sâmbătă un nou test cu rachetă balistică sau chiar al şaselea său test nuclear, ambele interzise de comunitatea internaţională, scrie agerpres.