In noiembrie anul trecut, GoFundMe, un serviciu de finantare participativa, a inceput sa stranga fonduri pentru  a readuce impreuna doi oameni care traiesc pe continente diferite. In cateva luni, s-au adunat peste 7.000 de dolari, suma insuficienta insa pentru un bilet dus-intors. Salvara a venit din partea companiei aeriane Air New Zeeland, care i-a oferit lui Norwood, in varsta de 93 de ani, posibilitatea de a calatori la clasa intai.

La 12 noiembrie 2015, cuplul a avut prima convorbire dupa mai bine de 70 de ani. Joyce Morris, mutata in Australia dupa razboi, vazuse un reportaj la televizor despreun veteran care sarise recent cu parasuta si care folosea frecvent internetul. Recunoscandu-l pe iubitul ei din tinerete, Joyce, in varsta de 88 de ani, si-a rugat fiul sa ia legatura cu el. Peste cateva zile, cei doi fosti amanti s-au revazut pe Skype.

In primavara lui 1944, tanarul Thomas a intalnit-o pe Joyce la Londra. S-au indragostit, legatura lor durand cateva luni. Dar Thomas a fost mobilizat pentru serviciu militar in Franta, iar dupa razboi a plecat in Statele Unite. Cei doi tineri au corespondat o perioada, iar Thomas i-a propus chiar iubitei sale sa se mute la el, dar Joyce a refuzat, pentru dorea sa-si continue studiile de infirmiera.

"Apoi am inteles ca sentimentele mele erau mai puternice decat ale ei", a povestit veteranul. Si astfel, cei doi au rupt orice legatura. Pana la revederea pe Skype, unde Joyce a recunoscut ca s-a gandit mult la eal, ba chiar ii spunea, in gand, "buna" in fiecare dimineata dupa despartire.