McFarland, în prezent analist de securitate pentru televiziunea Fox News, a lucrat în trei administraţii republicane - Nixon (1969-1974), Ford (1974-1977) şi Reagan (1981-1989) - dar şi ca asistent, în anii 70, al lui Henry Kissinger. Deoarece numirea sa nu necesită aprobarea Senatului, ea îşi va prelua oficial postul odată cu noul preşedinte, pe 20 ianuarie anul viitor, scrie agerpres.

Kathleen Troia (KT) McFarland va fi în subordinea generalului în rezervă Michael Flynn, ales anterior de Donald Trump să ocupe poziţia de consilier pentru Securitate Naţională, dar a cărui numire trebuie ratificată de Congres. "Sunt mândru că KT a decis încă o dată să servească ţara noastră şi să se alăture echipei mele de securitate naţională", a arătat Trump.

În ceea ce-l priveşte pe viitorul consilier juridic al preşedintelui, Donald F.McGahn, partener la una dintre cele mai mari firme de avocatură din lume, acesta a deţinut acelaşi rol şi în campania electorală şi îşi păstrează poziţia inclusiv în echipa de tranziţie prezidenţială. Reuters notează că McGahn ar putea fi însărcinat să descâlcească hăţişul potenţialelor conflicte de interes ale lui Trump, un mogul imobiliar cu proprietăţi în toată lumea.

Numirile au fost făcute publice de echipa de tranziţie prezidenţială într-un comunicat din New York, unde îşi are sediul, în timp ce Trump se află încă în Florida, unde a celebrat în familie Ziua Recunoştinţei. Pe de altă parte, echipa lui Trump a informat că preşedintele ales a continuat seria convorbirilor telefonice cu diferiţi lideri internaţionali care l-au felicitat pentru câştigarea alegerilor.