Produsele lactate sunt, fara nici o indoiala, deosebit de utile pentru sanatatea fizica a omului, dar influenta lor asupra starii emotionale poate fi nu foarte potrivita.

"Am efectuat un experiment foarte amplu, la capatul caruia am obtinut rezultate destul de surprinzatoare - laptele de vaca, obisnuit, poate reprezent un factor de depresie. In schimb, laptele degresat are o actiune de calmare, inabusind, practic, depresia", sustin autorii studiului.

Oamenii de stiinta niponi sustin ca produsele lactate degresate reduc riscul dezvoltarii depresiei, o realitate dovedita de concluziile experimentelui realizat de ei si la care au participat peste 1000 de voluntari.

"Persoanele, barbati sau femei, predispuse la depresie si care, in cadrul cercetatorii noastre, au consumat exclusiv produse lactate degresate, au afisat o stare de spirit mult mai buna, au devenit mai vesele, mai sociabile. Care este explicatia acestui fenomen nu ne este inca foarte clar. Dar el exista", au concluzionat expertii.