Cu ajutorul telescoapelor Kepler si LAMOST, cercetatorii au tinut sub observatie 5648 de stele de tip solar, reusind sa consemneze super-explozii pe 48 dintre ele. Fenomene care s-au dovedit de zeci de mii de ori mai puternice decat cele inregistrate pe Soare. 

Patru dintre astrele analizate de oamenii de stiinta au un camp magnetic care, prin forta lui, este, practic, identic campului magnetic al Soarelui. Este vorba despre stelele KIC 8493735, Kic 9025370, KIC 8552540 si KIC 8396230.

Studiind informatiile obtinute pe durata studiului lor, astrofizicienii au ajuns la concluzia ca exploziile de pe Soare si super-exploziile de pe alte stele pot fi de aceeasi natura. Prin urmare, au adaugat oamenii de stiinta, este posibil, ca, la un moment dat, si Soarele sa produca o astfel de super-explozie, capabila sa distruga viata pe Terra.

Puternicele explozii care se produc pe Soare arunca in spatiul cosmic uriase cantitati de energie. In anumite cazuri, aceste emisii pot influenta buna functionare a satelitilor si avioanelor, afectand, de asemenea, starea generala a oamenilor.