În cadrul unei audieri în Congresul SUA, James Comey a spus că ancheta "include verificarea unor legături de orice natură între persoane asociate campaniei lui Trump şi Guvernul din Rusia, precum şi posibilitatea de a fi existat o coordonare între campanie şi eforturile părţii ruse". "Întrucât este o anchetă în derulare, iar elementele sunt secrete, nu pot da mai multe detalii despre ce facem şi despre ce persoane fac obiectul verificărilor", a precizat directorul FBI.

In replica, presedintele Trump a scrie pe Twitter ca afirmaţiile privind legături între administraţia sa şi Rusia nu sunt decât un complot al Partidului Democrat, de opoziţie. "Democraţii au inventat şi promovat povestea cu Rusia ca scuză pentru campania lor groaznică", a scris Trump, amintind că fostul director pentru informaţii naţionale James Clapper a afirmat recent că nu are cunoştinţă de existenţa unor dovezi ale acestor presupuse legături.

Aceste legaturi fac obiectul unor speculatii încă dinainte de alegerile prezidenţiale de la 8 noiembrie anul trecut. În ianuarie, serviciile de informaţii americane au conchis în unanimitate că Rusia nu numai că a interceptat corespondenţa electronică a unor înalţi responsabili democraţi, dar a făcut acest lucru pentru a-l avantaja pe Donald Trump.

Duminică, republicanul Devin Nunes, preşedintele comisiei pentru informaţii a Camerei Reprezentanţilor, a insistat că nu există "nicio dovadă" privind o eventuală "complicitate" între membri ai echipei lui Trump şi Moscova. Nunes se numără de altfel între congresmenii care au încercat să redirecţioneze discuţiile spre subiectul scurgerilor de informaţii în presă menite "să dăuneze administraţiei Trump" şi la a căror origine s-ar afla membri ai serviciilor de informaţii.