În total, Estic Park este prevăzut să includă aproximativ 1.500 de locuinţe, proiectul fiind dezvoltat în patru etape principale, pe durata a şase ani. Dezvoltarea proiectului a atras până în prezent investiţii de peste 26 de milioane de euro. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 94 milioane euro, scrie agerpres.

Lansat la finalul anului trecut, primul bloc al complexului este aproape finalizat şi cuprinde 125 de apartamente cu 2 şi 3 camere. Pentru al doilea bloc, noutatea va consta în introducerea apartamentelor de 4 camere, care vor reprezenta 20 % din totalul de apartamente, atât datorită interesului ridicat din partea clienţilor pentru acest tip de apartamente, cât şi datorită cererii crescute a pieţei pentru suprafeţe mai mari, fapt pentru care întreg mixul de apartamente dispune de un upgrade în ceea ce priveşte suprafaţa utilă a apartamentelor (apartamentele cu 2 camere vor dispune de 55 mp utili + balcon; apartamentele de 3 camere vor dispune de 75 mp utili + balcon; iar apartamente de 4 camere vor dispune de 85 mp utili + balcon).

Clienţii ansamblului sunt atât cuplurile tinere, cât şi familiile cu copii, care fie sunt familiarizaţi cu cartierul Pantelimon şi aleg să facă upgrade către o locuinţa nouă sau un spaţiu mai generos, fie lucrează în zona de birouri Pipera, care se află la aproximativ 20 minute de Estic Park.

'În Estic Park rezidenţii beneficiază de servicii şi spaţii comerciale (bistro, centru comercial, cafenea), locuri de joacă pentru copii, facilităţi pentru activităţi sportive (pistă de jogging, teren de tenis, teren de baschet, skate park, wellness în aer liber). În plus, datorită locaţiei, la 20 minute de hub-ul de birouri Pipera, proiectul este o alternativă extraordinară pentru cei care lucrează în zona de nord, dar care, din raţiuni financiare, nu îşi pot permite o locuinţă în sectorul ', a declarat Alina Verdeaţă, managing partner în cadrul Coldwell Banker Real Estate.

Preţurile de vânzare ale apartamentelor în această faza a proiectului, pornesc de la 44.600 euro + 5% TVA pentru un apartament de 2 camere cu o suprafaţă utilă totală de 45 mp, 53.500 euro + 5% TVA pentru un apartament de 2 camere cu o suprafaţă utilă totală de 53 mp şi 78.600 euro + 5% TVA pentru un apartament cu 3 camere, cu o suprafaţă utilă totală de 72 mp, preţ în care clientul primeşte şi un loc de parcare subteran.

Primul bloc include 140 de locuri de parcare, dintre care 57 sunt parcări subterane şi 83 sunt parcări supraterane. Preţul unui loc de parcare subteran este de 4.900 euro + TVA, iar al unui loc de parcare suprateran este de 2.900 euro + TVA, în cazul apartamentelor cu 2 camere acesta fiind inclus în costul locuinţei.

Estic Park este situat pe malul lacului Dobroeşti, la intersecţia şoselelor Pantelimon şi Dobroeşti. Israel Land Development Company, companie publică listată la bursă de mai bine de 20 de ani, este un dezvoltator imobiliar din Israel, cu 105 ani de istorie. ILDC a construit zeci de mii de apartamente, mai multe centre comerciale şi parcuri logistice în Israel şi Polonia şi deţine nouă hoteluri în Israel. În afară de activitatea de dezvoltare imobiliară, grupul mai activează şi în domeniul hotelier, industria publicitară şi în domeniul energetic şi de utilităţi.