Conform băncii, tranzacţiile IMM beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin programul Iniţiativa pentru IMM-uri, finanţat de Uniunea Europeană prin FEDR şi Horizon 2020 şi de către Fondul European de Investiţii şi Banca Europeană de Investiţii. Prin programul Iniţiativa pentru IMM-uri este susţinută creşterea accesului la finanţare al companiilor, care beneficiază astfel de garanţii de 60% din valoarea creditului de la Fondul European de Investiţii, dar şi de o dobândă redusă.

Fondul European de Investiţii (FEI) face parte din grupul Băncii Europene de Investiţii. Misiunea sa principală este să susţină microîntreprinderile şi întreprinderile mici şi mijlocii din Europa, ajutându-le să obţină acces la finanţare. FEI proiectează şi dezvoltă capital de risc şi de creştere, garanţii şi instrumente de microfinanţare care se concentrează exact pe acest segment de piaţă. În această calitate, FEI favorizează obiectivele UE pentru susţinerea inovaţiei, cercetării şi dezvoltării, antreprenoriatului, creşterii şi ocupării forţei de muncă.

Libra Internet Bank are o cotă de piaţă de 1%, în primele şase luni ale anului 2017 înregistrând active totale în valoare de 4,15 miliarde de lei şi un profit net de 23,96 de milioane de lei. Libra Internet Bank are o reţea teritorială de 50 de sucursale care deservesc clienţi din segmentele profesii liberale, IMM, corporate, real estate şi agribusiness, precum şi un canal digital care oferă clienţilor servicii online, mentioneaza agerpres.