Masajul kineto-terapeutic
Prin masaj kineto-terapeutic, muschii sunt stimulati in profunzime si este favorizat schimbul celular. Acest masaj faciliteaza eliminarea toxinelor prin venele care transporta sangele din membrele inferioare spre inima. Acesta se face de la talpi pana la solduri, dupa ce pielea este incalzita. Se vor executa si miscari de presiune asupra boltei piciorului, care, la persoanele sedentare, nu pompeaza suficient sange.

Se fac apoi miscari de presiune si de rotatie, mai ales asupra gambelor si a coapselor, unde se gasesc cei mai puternici muschi. Acesti muschi au nevoie de gesturi tonice, capabile sa mobilizeze masa lor sanguina mare. Se face deci un masaj profund, fara a fi brutal, adaptat sensibilitatii fiecaruia. Primele sedinte sunt mai blande, pentru ca pielea este adesea sensibila, dura si dureroasa. Aceasta este dovada ca picioarele, incarcate de toxine, prezinta o celulita fibrozata si o circulatie defectuoasa.

Dupa trei sau patru sedinte de masaj, incepe sa apara o ameliorare. Picioarele, mai bine irigate, nu mai sunt dureroase si gesturile pot fi mai puternice. Prin eliminarea toxinelor si a celulitei, picioarele se subtiaza si devin mai fine.

Citeste mai mult: http://www.curademiere.ro/masajul-care-subtiaza-picioarele/