Conform acordului anunţat luni, McDonald's va păstra controlul a 20% din operaţiunile din China şi Hong, în timp ce Citic şi Carlyle Group vor avea participaţii de 52% şi, respectiv, 28%. Acordul evaluează operaţiunile McDonald's din China şi Hong Kong la aproximativ 2,1 miliarde de dolari.

La fel ca şi alţi operatori de restaurante fast-food, McDonald's a decis să adopte sistemul de franciză şi a propus cumpărătorilor un acord de franciză pe o durată de 20 de ani, cu posibilitatea unei prelungiri pentru încă 10 ani, precizeaza agerpres.

În prezent, McDonald's are peste 2.400 de restaurante în China şi peste 240 de restaurante în Hong Kong. În martie, McDonald's a anunţat că va reorganiza operaţiile din regiune, căutând parteneri strategici în China, Hong Kong şi Coreea de Sud.

În România, McDonald's este lider al pieţei restaurantelor, cu 68 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, McDonald's a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 4.000 de angajaţi şi primeşte zilnic peste 190.000 de clienţi.