Nu se stie daca omul de afaceri, a carui avere este estimata de revista Forbes la 9 miliarde de dolari, dintre care mai mult de un miliard in opere de arta, si mult mai tanara lui partenera au fost casatoriti. Iar comunicatul de presa publicat de cei doi nu face lumina in aceasta chestiune.

"După zece ani de convieţuire, am luat impreuna dificila decizie de a ne despărţi. Ramanem in continuare prieteni, părinţi şi parteneri apropiaţi în proiectele pe care le-am demarat amandoi", se precizeaza in documentul transmis de către purtătorul de cuvânt al lui Abramovici.

"Ne-am luat angajamentul de a ne creşte împreună cei doi copii. Vom continua de asemenea să lucrăm la proiectele comune, Muzeul de Artă Contemporană Garage din Moscova şi Centrul Cultural New Holland din Sankt Petersburg", precizeaza textul.

Înaintea relaţiei cu Daria Jukova, fondatoarea unei cunoscute galerii de artă contemporană din Moscova, Abramovici, locul 12 in topul celor mai instariti rusi, a mai avut două căsătorii din care au rezultat cinci copii.

Este unul dintre magnaţii care au făcut avere şi au căpătat influenţă în anii '90, înaintea preluării puterii de către Vladimir Putin. După ce s-a îmbogăţit din afaceri cu petrol şi aluminiu, a cumpărat, în 2003, clubul de fotbal Chelsea şi a continuat să investească în industria minieră.Între 2000 şi 2013, magnatul rus a fost guvernator regiunii defavorizate Chukotka, în Extremul Orient rus.