"Dintotdeauna oamenii au vazut obiecte luminoase pe cer", aminteste Al-Ubaidi, expert in ufologie si animator de radio in Austria. In programul sau CROPfm, el abordeza subiectul cu numerosi interlocutori.

"Fenomenul OZN-urilor nu poate fi negat in totalitate. Ar fi inutil", crede expertul. "In cele mai multe dintre cazuri, cum s-a intamplat, spre exemplu, in timpul valului de OZN-uri inregistrat din 1989 pana in 1992, au fost mii de marturii documentate. Este vorba de politisti, militari sau piloti ai aviatiei civile. Adica martori credibili", a explicat Al-Ubaidi. 

In martie 1990, armata belgiana a aerului a constatat, pe radarele uneia dintre statiile de supraveghere ale NATO, "obiecte ciudate" intrand in spatiul aerian al tarii. Imediat, mai multe avioane F-16 au fost ridicate in aer de la baza militara din Beauvechain, dar echipajele nu au reusit sa intercepteze tinta.

Potrivit pilotilor, obiectele "se deplasau mult mai repede" decat avioanele de lupta ale Aliantei. Ei au estimat ca acele obiecte au ajuns de la 240 de kilometri pe ora la 1770 de kilometri in doar doua secunde.

Al-Ubaidi spune, in context, ca numai 5% din evenimentele ciudate raportate in decurs de un an au legatura cu OZN-uri, adica raman inexplicabile. Restul de 95% sunt rezolvate gratie informatiilor disponibile. In general, este vorba de avioane, sateliti, meteoriti sau deseuri spatiale.

"Dar 5% sunt, cu adevarat, excitante", subliniaza expertul, apreciind ca OZN-urile ar putea fi, de fapt, un "fenomen al unui univers multidimensional".