Proiectul beneficiază de o amplasare centrală, în Piața Victoriei, la intersecția Bulevardului Aviatorilor cu strada Paris. Aviatorilor 8 redă Bucureștiului o clădire istorică – Vila Oromolu, construită în 1927 pentru guvernatorul Băncii Naționale, Mihai Oromolu, după planurile renumitului arhitect Petre Antonescu. Îmbinând stilurile neoclasic, baroc și art nouveau, clădirea este considerată o bijuterie arhitecturală.

Proiectul cu o suprafață totală închiriabilă de peste 7.700 mp încorporează, totodată, o construcție ultramodernă, dispusă pe patru niveluri. Clădirea de clasă A beneficiază de tehnologie de ultimă generație, cu un grad de funcționalitate de cel mai înalt nivel și elemente estetice remarcabile. Fațada dublu curbată a construcției, semnată de unicul producător din lume, CRICURSA, creează un efect spectaculos, reflectând somptuoasa Vilă Oromolu, pentru a o pune încă o dată în evidență. Sistemul avansat de management al clădirii de birouri, care permite utilizatorilor săi controlul deplin asupra climei, iluminatului și ambientului în general, dar și utilizarea soluțiilor integrate de tehnologie, precum minimizarea consumului de iluminat și cel a climatizării, fac din Aviatorilor 8 cel mai sustenabil complex de birouri din România.

„Aviatorilor 8 este un proiect imobiliar revoluționar pentru piața locală, ce va asigura chiriașilor săi cel mai modern mediu de lucru din România, oferind, în același timp, comunității un spațiu avangardist de petrecere a timpului liber. Suntem nerăbdători să inaugurăm un proiect care alătură unui monument de importanță istorică o clădire ultramodernă de birouri, ca o declarație puternică în favoarea conviețuirii armonioase dintre vechi și nou, istorie și inovație.”, a declarat Iulian Rusu, Leasing Manager NEPI Rockcastle.

Printre caracteristicile premium ale construcției se numără și cele trei lifturi Schindler de mare viteză, opțiunile de încărcare a automobilelor electrice, dușurile și vestiarele disponibile chiriașilor la fiecare nivel al parcării, un generator avansat de electricitate, un sistem ultra-sofisticat de încălzire/răcire a aerului, precum și opțiuni de acces la servicii de concierge pentru chiriași și pentru vizitatorii lor. Cele 202 locuri de parcare de care beneficiază clădirea, amplasate pe 3 niveluri subterane reprezintă cea mai bună rație de locuri de parcare/mp de office din București. Din acestea, 42 de locuri, aflate la nivelul -1, vor fi puse la dispoziția publicului, cu plată.

Parterul clădirii este dedicat serviciilor, vizitatorii putând găsi aici o ofertă exclusivistă de restaurante și cafenele pentru gusturi rafinate. Acestea sunt deschise publicului și beneficiază de terase în piațeta idilică aflată în fața clădirii de birouri. Restaurantele Osteria Gioia și Japanos, cofetăria French Revolution și cafenelele Doncafe și Manufaktura vor fi disponibile tuturor, angajați și vizitatori deopotrivă. Tot la parter va fi găzduită și clinica dentară Ava Smile Clinique, cu servicii și tenhologie moderne.

Chiriașii proiectului Aviatorilor 8 au început deja să-și ocupe spațiile în cadrul ansamblului de birouri, urmând ca în toamna acestui an toate spațiile să fie funcționale.

„Pentru că scopul nostru este să transformăm România într-un hub cheie pentru General Electric în Europa Centrala și de Est, intenționăm să angajăm aproximativ 100 de specialiști IT de top în anul următor, pentru a completa astfel forța existentă de lucru, care numără în prezent 150 de angajați. Faptul că ne desfășurăm activitatea în cea mai sustenabilă și high-tech clădire de birouri din țară va fi un atu major în intenția noastră de a atrage cei mai talentați specialiști din România și din regiune.”, a declarat Silviu Cretean, Senior Services Director al GE’s Global Delivery Center în București.