Saptamana trecuta, profesorul brazilian Daniel Romero Muniz, de la Institutul medico-legal din Sao Paulo, a deschis in direct pe micile ecrane un sac continand osemintele "Ingerului Mortii", aratand in fata camerelor de luat vederi craniul lui Mengele. Muniz intentioneaza sa trimita osemintele medicului german studentilor facultatilor de medicina, pentru a fi folosite la formarea viitoriilor patologi.

Profesorul brazilian a primit misiunea de a deshuma trupul neinsufletit al lui Mengele si de a efectua examenul medico-legal, care a confirmat, in 1985, ca este vorba de cadavrul medicului neamt. Cum familia acestuia a refuzat repatrierea osemintelor in Germania, ele au ramas la Institutul medico-legal din Sao Paulo.

In 1979, Josef Mengele, pe atunci in varsta de 67 de ani, s-a inecat in apele orasului Sao Paulo. Adevarata sa identitate nu a fost imediat stabilita, barbatul traind in Brazilia sub numele de Wolfgang Gerhard. Ulterior insa, autoritatile germane au cerut politiei braziliene deshumarea cadavrului. Osemintele lui Mengele nu au mai fost ingropate dupa efectuarea tuturor testelor.

La sfarsitul celui de-al doilea Razboi mondial, Mengele a fugit in America de Sud. In 1946, el a ajuns in Argentina, de unde a plecat spre Paraguay, pentru ca in 1960 sa se steabileasca in Brazilia. Mengele a folosit detinutii de la Auschwitz drept cobai pentru monstruoasele lui experimente medicale. Atentia lui s-a concentrat in special pe gemeni si persoane cu diferite handicapuri anatomice.

Daily Mail subliniaza ca medicul nazist se face vinovat de moartea a milioane de evrei.