Palatul Primăverii, fosta reşedinţă a familiei Ceauşescu din Bucureşti, valorează circa 18-22 milioane de euro, sau ar putea fi închiriat cu 40.000-50.000 euro pe lună, apreciază specialiştii unei companii de consultanţă imobiliară, Regatta Real Estate. Cladirea a fost construit în anii 1964-1965 pe un teren iniţial de 14.830 mp după un proiect al arhitectului Aron Grimberg-Solari. Arhitectura palatului este completată de ansamblul peisagistic conceput de arhitectul Robert Woll, de altfel şi principalul designer de mobilier al reşedinţei.

Stilul mobilierului este foarte variat, de la mobilier în stil renascentist, până la Art Deco, piese clasice britanice, piese în stil baroc şi în stil Ludovic al XIV-lea şi al XV-lea. Valoarea clădirii este estimata la circa 6-8 milioane de euro, iar cea a terenului la 12-14 milioane de euro, valorile ţinând cont de preţurile imobilelor şi terenurilor in Cartierul Primăverii, care a fost, conform specialiştilor imobiliari, dintotdeauna cea mai căutată zonă din Bucureşti pe segmentul rezidenţial premium şi de lux.

Un singur detaliu scade atractivitatea palatului, spun experţii de la Regatta: o parcelă din grădina din faţa locuinţei aparţine acum Ambasadei Kuweitului, aşa ca viitorul proprietar al imobilului ar putea avea surpriza ca pe acest loc să apară o construcţie cu mai multe etaje. De asemenea, de-a lungul timpului mai multe parcele de teren au fost înstrăinate, din terenul iniţial de 14.830 mp rămânând doar 4.800 mp.

În prezent, clădirea se află în administrarea RA-APPS. În 2014, Guvernul a decis ca palatul sa fie scos din baza de protocol şi pregătit pentru vânzare, în condiţiile în care costurile de întreţinere sunt foarte mari, iar clădirea era folosită de câteva ori pe an de către delegaţii oficiale.