În încercarea de a-şi extinde portofoliul în domeniul oncologiei, Pfizer ar urma să ofere un preţ de 80 de dolari pentru fiecare acţiune Medivation, o primă semnificativă faţă de preţul de 52,50 dolari pe acţiune oferit în luna aprilie de grupul francez Sanofi precum şi faţă de cotaţia de 67,16 dolari înregistrată vineri seara de acţiunile Medivation la bursa de la New York. De asemenea, respectivele surse susţin că tranzacţia ar urma să se deruleze aproape în întregime în numerar.

Până acum cinci companii şi-au exprimat interesul pentru Medivation, companie cu sediul la San Francisco: Pfizer, Sanofi, Merck & Co, Celgene şi Gilead Sciences. Pfizer pare a avea cele mai mari şanse şi un acord de preluare ar putea fi anunţat chiar luni.

Nici Pfizer şi nici Medivation nu au dorit să comenteze aceste informaţii, precizeaza agerpres.

Preluarea Medivation ar însemna pentru Pfizer dobândirea Xtandi, un medicament împotriva cancerului de prostată care potrivit analiştilor va genera vânzări anuale de 1,33 miliarde de dolari până în 2020 precum şi a unui alt tip de tratament împotriva cancerului care în prezent este în curs de dezvoltare. Medivation ar fi însă pentru Pfizer cea mai mare achiziţie derulată de la preluarea producătorului de dispozitive medicale Hospira pentru 17 miliarde de dolari.