Datele studiului arată că persoanele interesate de achiziţionarea unei locuinţe noi au devenit mult mai preocupate de calitatea imobilului, de la materialele de construcţie, până la facilităţile incluse. Cumpărătorii au înţeles valoarea investiţiei, preferând să plătească un preţ mai ridicat pentru o casă care le asigură garanţia unor condiţii optime de trai, pe termen lung. Mai mult decât atât, pentru a avea opinii avizate despre calitatea construcţiei, unii clienţi participă la vizite însoţiţi de specialişti în domeniu.

Alegerea unei locuinţe ţine cont de foarte multe criterii, însă perspectiva generală este aceea că românii sunt tot mai interesaţi ca nouă locuinţa să le ofere accesul rapid la o serie de facilităţi, care le uşurează şi simplifică viaţa. Astfel, de la spaţii comerciale, şcoli şi spaţii verzi situate în proximitatea casei, la locuri de parcare şi mijloace de transport în comun cât mai aproape de noua locuinţă, toate au devenit elemente esenţiale, pe care românii le iau în calcul atunci când decid să se mute în casă nouă.

Deşi programul Prima Casă este încă în vigoare, proprietarii ansamblului New Residence au constatat tendinţa de a achiziţiona un apartament din surse proprii sau prin credite ipotecare standard. Din procentul de 45% al celor care şi-au cumpărat deja o locuinţă în complexul New Residence, proiect ce va fi finalizat anul acesta, doar 10 % au venit prin programul Prima Casă.

Dacă până în 2010 apartamentele din blocuri vechi aveau preţuri mai ridicate decât apartamentele noi din cauza cererii foarte mari şi a deficitului de proiecte rezidenţiale noi, în ultimii ani, preţurile locuinţelor noi au început să crească în detrimentul celor vechi. Aceasta este şi o consecinţă a faptului că băncile evaluează locuinţele vechi la preţuri mai mici.

New Residence este un proiect dezvoltat în România de compania British Romanian Investment Partnership, parte a fondului de investiţii britanic ARDC (UK) Ltd. În prezent se lucrează la finalizarea lucrărilor în cel de-al doilea complex rezidenţial, situat în cartierul Drumul Taberei, după ce, în anul 2015 a fost inaugurat primul complex în localitatea Măgurele. New Residence Drumul Taberei va dispune de 216 unităţi, formate din garsoniere şi apartamente de două şi trei camere, mentioneaza agerpres.