Potrivit publicatiei, responsabili ai SUA si Marii Britanii au convenit ca, in timp ce Tillerson pleaca in Rusia Moscova pentru convorbiri cu autoritatile de la Kremlin, Johnson va stat de vorba cu colegii din celelalte state ale G7, in incercarea de a-i convinge sa accepte anumite masuri impotriva Moscovei si a Damascului, sub pretextul atacului chimic de acum cateva zile din Siria, soldat cu aproape 90 de morti si zeci de raniti si a carui responsabilitate a fost atribuita regimului lui Bashar al-Assad.

Conform datelor obtinute de The Independent, Tillerson si Johnson intentioneaza, astfel, sa obtina inlaturarea lui Assad de la putere si retragerea militarilor rusi din Siria.

Sursele publiatiei britanice afirma, de asemenea, ca atacul din Siria a fost intreprins pentru a crea parghii de manevra in tratativele cu Moscova privind Siria. Expertul ziarului The Independent, fostul comandant al armatei britanice, generalul Richard Dannatt, a afirmat ca atacul cu rachete Tomahawk ar "trebui sa determine Rusia sa accepe negocieri de pace pentru Siria".

"De fapt, se demonstreaza ca, la nivel global, statul cel mai puternic si cea mai de succes economie a lumii este pregatita sa-si asume suprematia deplina. Diplomatia este intotdeauna buna cand este dublata de forta. O manusa de catifea trebuie sa adaposteasca un pumn de otel", a spus generalul britanic.