La sfarsitul saptamanii trecute, Yildiz a raportat vânzarea unei participaţii de 21% din Ulker către Pladis, pentru a transfera operaţiunile sale din domeniul biscuiţilor, ciocolatei şi dulciurilor la Pladis, care ar urma să fie listată la Bursa de la Londra. Trei zile mai tarziu, grupul s-a vazut nevoit sa respinga cu fermitate orice afirmaţie că tranzacţia ar fi fost efectuată din cauza lipsei de încredere în economia Turciei. Anul acesta, lira turcească s-a depreciat cu 17%, pe fondul temerilor investitorilor privind efectele negative asupra loviturii de stat din iulie.

Recent, acţiunile mai multor companii, inclusiv Ulker, au înregistrat scăderi pe fondul îngrijorărilor că Yildiz Holding ar putea fi vizat de autorităţile turce pentru legături cu clericul musulman Fethullah Gulen

Autorităţile turce au preluat controlul la sute de companii acuzate de legături cu Fethullah Gulen, considerat de autorităţile de la Ankara ca aflandu-se in spatele tentativei de puci. Una din companiile vizate de guvernul turc este compania de minerit Koza Altin, care în prezent este sub administrare. În schimb, joi un tribunal superior din Londra a decis că Turcia nu are dreptul de a sechestra activele britanice ale Koza Ipek group, o victorie pentru preşedintele exilat al companiei.

Noua companie holding Pladis are operaţiuni în 120 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia şi cele două Americi, reunind brand-uri recunoscute pe plan internaţional precum Godiva, McVitie's şi Ulker, brand în domeniul biscuiţilor şi dulciurilor în Turcia şi Orientul Mijlociu, formând un business colectiv în valoare de 5,2 miliarde de dolari.

Pe piaţa din România, fabrica Ulker din Popeşti-Leordeni şi-a deschis oficial porţile în februarie 2006, sub denumirea locală de Eurex Alimentare, mentioneaza agerpres.