Cercetatorii au efectuat un studiu cu scopul de a identifica acele cauze care determina formarea tumorilor maligne. Medicii sunt de parere ca unele profesii antreneaza dezvoltarea afectiunilor oncologice inr-o masura mai mare decat altele.

S-a constatat ca in grupa de risc intra persoanele care, prin natura muncii prestate, petrec mai mult timp in aer liber si sub actiunea razelor solare. In Australia, spre exemplu, peste 30% dintre barbai si aproximativ 10% dintre femei sunt expusi unei actiuni intese a Soarelui.

In cadrul experimentului, oamenii de stiinta au observat ca marea majoritate a persoanelor participante la studiu au lucrat o perioada indelungata la ferme, in constructii, in transportul in comun sau au fost vanzatori in piete agroalimentare.

In opinia specialistilor, aparitia acestor boli este determinata, in egala masura, de stresul zilnic, de inrautatirea situatiei ecologice la nivel global, de un regim de viata nepotrivit, cu alimentatie daunatoare si un putine ore de somn.