În pofida scăderii, rezultatul net raportat de Societe Generale este superior estimărilor analiştilor, care mizau pe un rezultat net de 3,6 miliarde de euro. Scăderea profitului net se explică în principal prin pierderile de 235 milioane de euro înregistrate după vânzarea subsidiarei sale croate Splitska Banka către OTP Bank.

Grupul bancar francez a propus dividende de 2,2 euro pe acţiune pentru 2016, în creştere faţă de 2 euro pe acţiune în 2015.

"Societe Generale va continua în 2017 adaptarea şi transformarea digitală a afacerilor sale şi cu simplificarea organizaţională... Grupul pregăteşte, de asemenea, o nouă etapă în dezvoltarea sa, cu prezentarea până la finele anului a planului strategic pe termen mediu", a declarat directorul general Frédéric Oudéa.

De asemenea, grupul bancar francez şi-a anunţat joi intenţia de introduce la bursă divizia sa de leasing auto ALD Automotive. Fără a preciza valoarea acestei divizii, Societe Generale a precizat că procesul ar putea să se finalizeze în lunile următoare, în funcţie de condiţiile de pe piaţă. Obiectivul acestei operaţiuni este transformarea ALD Automotive, care în prezent gestionează o flotă de 1,4 milioane vehicule în 41 de ţări, "într-un lider mondial în domeniul soluţiilor de mobilitate", a explicat grupul bancar francez într-un comunicat.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor, scrie agerpres.