"Daca Rusia a comis greseli? Da. Nu am declarat raspicat care sunt interesele noastre nationale, desi acest lucru trebuia facut de la bun inceput. Si poate ca acum lumea ar fi fost mult mai echilibrata", a spus liderul de la Kremlin.

In context, seful statului rus a subliniat ca Moscova este dispusa sa caute solutii de compromis in colaborarea cu Europa, pe baza dreptului international.

"M-ati intrebat daca va sunt prieten sau nu? Relatiile dintre state se construiesc putin altfel decat relatiile dintre oameni. Nu sunt nici prieten, nici mireasa, nici mire. Sunt presedintele Federatiei Ruse. 146 de milioane de oameni care au interesele lor, iar eu sunt obligat sa le apar. Suntem pregatiti sa ne indeplinim aceasta misiune, dar nu pe calea confruntarii, suntem gata sa cautam compromisuri, dar, desigur, pe baza dreptului international, valabil pentru toata lumea", a precizat Putin.

In alta ordine de idei, el a declarat ca terorismul international a fost un instrument de lupta impotriva Rusiei. "Desigur, suntem singuri vinovati si nu trebuie sa aratam pe nimeni cu degetul. Dar faptul ca terorismul international a fost folosit in lupta impotriva Rusiei, si nimeni fie nu a acordat atentie acestui lucru, fie, dimpotriva l-a sustinut - fortele antiguvernamentale din Rusia au fost sprijinite politici, informational, financiar, iar uneori si militari - este pentru noi un fapt evident. Si, intr-un final, am inteles ca discutiile sunt discutii, iar interesele geopolitice sunt cu totul altceva", a adaugat Vladimir Putin.